Ki a barátja – kirakó (irányok)

Ft14.990

Ezzel a játékkal a gyerekek szórakozva barátkozhatnak Az állatokkal, színekkel, az irányokkal (fel, le, jobbra, balra) de szerintem az általam kitalált játékmeneten túl is sok mindenre használható.

A játék elősegíti a pontos megfigyelés, összehasonlítás, megnevezés és egymáshoz rendelés képességének kialakulását, és fejleszti a kézügyességet.

A csomag tartalma 1db játéktábla mely két részből áll, 24-24db piros, zöld, kék kártya. Minden kártyán egy állat található. Összesen 24 féle állat van a három kártyacsomag ugyan azt a sorozatot tartalmazza. Vagyis minden állatból van 3db különböző színű kártyán. valamint 50db barna kártyát, amin nyilak vannak.

A játék menete a következő: A 24db kék kártyát véletlenszerűen elhelyezzük a kisebbik táblán (sötétkék), a piroskártyából kiválasztunk szintén véletlenszerűen max 8db és elhelyezzük a tábla piros mezőin. Ezek után a barna mezőre nyilakat rakunk.

A játék nehézségi fokát úgy tudjuk szabályozni, hogy egy-egy kép után hány nyilat rakunk le. Eleinte csak egyet egyet, ami ugyan abba az irányba mutat, aztán ketőt, később a nyilakat lehet forgatni stb. A feladat a nyilak segítségével megkeresni a kék táblán, hogy kinek ki a barátja. Azt utána kikeresni a zöld kártyák közül és a pálya megfelelő helyére helyezni.

Természetesen a kártyákat más ötletekhez is tudjátok használni.

  • a kicsikkel akár válogathatóak színek szerint,
  • de lehet párkeresőt játszani vele,
  • memóriázni. Itt fontos játékszabály, hogy mindig különböző színű kártyát kell felfordítani,
  • de ez akár nehezíthető, ha mind a három színű kártyacsomagot használjátok és nem két egyforma, hanem három egyforma kártyát kell keresni,
  • de ha csak a színes négyzeteket használjuk számoláshoz,
  • formák kirakásához
  • csoportosításhoz
  • válogatáshoz stb.
  • a kártyákat lehet csoportosítani

háziállat/vadállat

négylábú/kétlábú/lábatlan

jól használható beszélgetéshez, hol élnek?

mit esznek stb.

De a variációk száma végtelen, a játékok kitalálásában csak a fantáziád szab határt.

A játék akár otthoni szórakozásra, fejlesztésre is alkalmas, de szerintem egy óvodai csoportban, esetleg egy fejlesztő órán is biztos nagy sikerrel használható.

Tartós, jó minőségű filcből készült, táskamerevítővel, így akár ki is mosható kímélő programon, ha szükséges

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ki a barátja – kirakó (irányok)” értékelése elsőként